Seriehøsten er i gang…

Jeg ser ikke så mye på tv, men jeg ser mye på tv-serier! Norsk TV ligger ca ett par år etter det som skjer i USA og jeg har for lengst stilt meg inn på amerikansk tid hva tvserier gjelder. Ulempen med å følge de amerikanske sendeskjemaet er at alle (!) serien tar ferie samtidig og sommeren er en trist trist periode. Men nå er altså høsten her og seriene begynner etterhvert igjen.

Så hva er verdt å følge med på spør du deg kanskje? Vel, her kommer min liste over serier som er vedt å følge med på!

House M.D.

Dr Gregory House er tilbake! Sesong 7 er i gang med episoden «Now what?» Forrige sesong sluttet med at House var på vei utfor stupet (det har jo aldri skjedd før i denne serien…) og nå fortsetter det altså.

Jeg skal selvsagt ikke mase for mye med hva som skjer i episoden (no spoilers!) men jeg kan avsløre at det er noe vi har ventet leeeeeeenge på!

For de som ikke kjenner serien så handler den altså om den meget eksentriske legen Gregory House som leder et spesielt diagnoseteam som finner ut hva som feiler deg når ingen andre finner ut av det. En del drama og mye humor. Som Greys Anatomy bare med ca 90% mindre drama og kvalme! En av mine absolutt favorittserier.

Dexter

Jaaaaaaaaa! Dette er den serien jeg ser aller mest frem til! Sesong fem er på gang, og har premiere 26 september.

Dexter handler om politimannen som også er seriemorder. Ikke vær redd, jeg har ikke avslørt noe vesentlig, det fremkommer fra starten hva Dexter er, og spenningen i serien handler mest om hvor nær han er å bli tatt. Selv om kvaliteten på serien naturlig nok svinger noe er dette den beste aktive serien. (hvilke som er de aller beste seriene skal jeg ta opp i ett annet innlegg)

Dexter er obligatorisk om du liker krim og spenning. Litt drama er det selvsagt, men ikke mer enn hva vi tåler (selv jeg som hater drama!)

Fringe

Fringe er litt mer på utsiden av mainstream, men en veldig god serie om du liker Sci-Fi.

Sesong 3 har premiere i morgen og for dem som har sett slutten på sesong 2 så blir dette en meget interessant fortsettelse (igjen ingen spoilers)!

Her snakker vi paralelle universer, en halvgal, helsrø prosessor & hans meget skeptiske sønn som sammarbeider med FBIs hemmelige «Fringe Unit» om å etterforske alt fra nevnte parallelle universer til overutviklet hjernekraft som kan påvirke fysiske objekter.  Joda, det er et stykke «der ute» men som sagt, om du liker Sci-Fi så er dette midt i blinken!

Dette er de tre seriene med preimere i disse dager som jeg ser mest frem til. Men de er ikke de eneste seriene som er vedt å følge med på nå. NCIS er akkurat i gang med seson 8, og «Rubicon» er kommet til episode 9 av sesong 1, og er noe alle som liker spionasje og konspirasjonsteori bør få med seg denne. Den kan nok bli litt drøy dersom man ikke er spesielt interessert i nevnte kategorier. Britiske identity er også et godt alternativ for dem som liker «thriller/drama» kategorien og denne er nylig ferdig med sesong en.

Til slutt vil jeg ta med to rimelig ferske serier som er verd å få med seg.

Boardwalk Empire

Atlantic City i forbudstiden: Mafiaens storhetstid, og bakgrunn for denne storslåtte serien som på tross av at det bare er sendt en eneste episode lover timevis med glimrende underholdning.

Det blir fort litt klisjeer og overdrevet handling, men det er stort sett velspilt mafiastemning, gode replikker og kompetente skuespillere. Jeg tror dette blir en av høstens store suksesser.

Nikita (2010)

Nikita bygger videre på filmen med samme navn (legg merke til at det er en ny serie, ikke den fra 1997 vi snakker om her) og handler om den sexy snikmorderen (det ordet høres mye bedre ut på engelsk) Nikita. Nikita ble trent av et hemmelig statlig program (mer eller mindre frivillig), men når de sviker henne og dreper en som står henne veldig nær sverger hun hevn.

Kan det egentlig bli et bedre utgangspunkt for en tv-serie? Sexy dame, våpen, kampsport og handling som krever mer enn minimalt med hjerneaktivitet for å følge med. Jeg elsker det!

About Christian