Arcaden

Arkaden Front

Arcademaskinen min er mitt andre byggeprosjekt og jeg er MEGET fornøyd med resultatet. Jeg bygget den med tanke på tradisjonelle arcadespill, men takket være den fleksible kontrolleren og den glimmrende frontenden har jeg også installert emulatorer for Nintendo, Super Nintendo, Nintendo64, Sega Master System og Playstation. Totalt driver arcaden 4372 spill fordelt på de overnevnte systemene

Jeg brukte ikke mer enn 1500 kr på å bygge den, men det var fordi jeg hadde nesten alt av materiale fra før av. Det eneste jeg måtte kjøpe inn var kontrolleren og maling. Alt av plater stjal jeg fra min far, og hardwaren hadde jeg liggende. Den kjører en sliten Pentium2, 512 ram og et skjermkort med 128MB (husker ikke merket i farten). Oversikt over software / emulatorer finner du litt lengre ned på siden.

Jeg bygget maskinen uten å finne frem noen guider eller tegninger fra andre. Som naturlig følge av dette ble det en del mer prøving og feiling (spesielt feiling) enn når jeg bygget pokerbordet, men det er ikke spesielt vanskelig å bygge en slik maskin. Det kan være greit å søke frem plantegninger for kabinett om man ikke vil designe det selv, men det er altså ikke nødvendig.

Etter å ha brukt maskinen en stund har jeg funnet frem til en del forbedringer jeg vil gjøre, og jeg har derfor planer om å bygge en ny, men det får vente til jeg får litt bedre plass. Da tenker jeg også å lage en skikkelig «work log» med bilder / video.

Spørsmål eller feedback på arcademaskinen kan sendes på e-post eller via kontaktskjema her på siden. Jeg setter stor pris på tilbakemelding!

 

Kabinettet

…er bygget i kryssfiner, men mulighet for å demontere front og topp. Kabinettet er solid, robust og tungt. Det er malt med svart bengalakk, har opplyst skilt (neonlys) og en lysstripe langs kanten. (denne kan tas av om ønskelig). På siden av kabinettet er det laget oppheng for tastatur, som kan tas av om ønskelig (det vil da være synlig et lite hull).

Maskinen slås på med en bryter på utsiden. Det er en egen strømforsyning (med tilhørende bryter) for lysene, og individuelle brytere på lysene.

 

Maskinen…

…drives av en Pentium2 har 512MB ram og et skjermkort med 128MB. Systemet er altså ikke av det nyeste, men mer enn nok til å drive følgende systemer:

System Emulator Antall spill
Mame32 Nestopia (Nindento NES) NES (2176)
GameEx Zsnes (SuperNintendo SNES) SNES (1009)
Windows XP ePSXe (Playstation 1&2) Playstation (50)
Project 64 (Nintendo64) N64 ( 291)
Fusion (Sega Master System II) SMS II (417)
Arcade (429)

 

Kontrollen

…er den svært så robuste «Tankstick» fra X-Arcade. Den kan lagre fire ulike forhåndsprogrameringer (hvorav en ligger inne fast) slik at den kan brukes til å styre alle spillene på maskinen. Det betyr at du kan spille alle de ulike emulatorene med denne ene kontrollen. Den kan med svært enkle grep tas av maskinen og brukes løst. Om ønskelig kan man kjøpe overganger slik at den kan brukes rett på din originale x-box / playstation! Se X-Arcades egne websider for detaljer! (NB: Samme kontroll, men en tidligere versjon uten scrollehjul)

 

 

 

Ekstra kontrollerpakke!

Originale kontrollere

For den ultimate retro opplevelsen har jeg laget en ekstra pakke med originale kontrollere som kan brukes sammen med Arcademaskinen. Jeg har laget til to USB porter ved siden av de innebyggede kontrollene slik at man enkelt kan koble til riktig kontroll til den emulatoren man velger!

Pakken inneholder følgende kontrollere:

2 stk ORIGINALE SNES kontrollere (konvertert til USB)

2 stk ORIGINALE NES kontrollere (konvertert til USB)
2 stk ORIGINALE Sega Master System II kontroller (konverter til USB)

2 stk Playstation 2 kontrollere (med overgang til USB)

1 stk Nintendo 64 kontrollere (med overgang til USB)

 

 

 

Flere bilder av vidunderet

About the Author